Thứ Sáu, 28 tháng 11, 2014

Ngoh Hiang - chả giò tàu hũ ki


NGOH HIANG - Hokkien Meat Rolls

Nguyên liệu 
600gr thịt nạt băm 
400gr cá basa nạo ( hoặc cá thác lác ) 
200gr Tôm sú bóc vỏ băm nguyễn
200 gr củ năng cho vào máy xay 
2 củ cà rốt cho vao máy xay
1 củ hành tây  cắt hạt lựu
1 bó hành lá cắt nhuyễn  
2 quả trứng 
1/2 cup bột bắp 
1/2 cup  bột năng 
1/2 cup bột mì
4 tsp bột ngũ vị hương
2 Tbsp dầu mè 
1 tsp nước tương
1 tsp baking powder 
4-5 miếng tàu hũ ki khô - ngâm nước cắt vừa đủ gói
trôn tất cả nguyên liệu lại dùng mạng thực phẩm bọc lại cất vào tủ lạnh 4-5 tiếng . Mang ra gói lại bằng tàu hủ ki . Đem hấp trong nước sôi 10 phút , lấy ra để nguội  rồi chiên ngập dầu đến khi thấy vàng đều 








  




What would happens if you runs out of bean curd sheets….
It is rather difficult to estimate the exact quantity of bean curd sheets that you need. At times, you may run of bean curd sheets as not all rolls are of the same sizes. In that case, you can shape the minced meats into small balls and roll it in the biscuit crumbs before deep frying (steps as above).
IMG_6888
  • Have some biscuits and grind it as fine as possible. Add some corn flour to the biscuit crumbs.
  • Shaped the minced meats into small balls and roll the balls in the biscuit crumbs.
  • Placed in the hot oil until the skin of the balls turns golden brown. Take out and place in an oil absorbing paper.

Không có nhận xét nào:

Đăng nhận xét